Forlaget Umpff

Lydie

LYDIE

Skrevet af Zidrou
Tegnet af Jordi Lafebre
Oversat af Marlene Wulff Olsen

60 sider. indbundet
19x26 cm
ISBN 978-87-94265-06-5

© Dargaud, by Zidrou, Lafebre

Lydie er udgivet med støtte fra Statens Kunstfond

Min baby! Min baby er kommet tilbage. Det er englene i himlen, der har bragt hende tilbage til mig. Jeg var overbevist om, at Vorherre ikke kunne beholde min baby ved Hans side!

Lille Lydie overlever ikke fødslen i en navnløs by. Alligevel oplever hendes mor, at hun vender tilbage et par måneder senere.

Kvarterets beboere ender med at spille med og tage kærligt del i Lydies opvækst. Ingen har hjerte til andet, og hvis de kan bringe glæde i stedet for smerte, så hvorfor ikke?

Lydie er egentlig en tragedie, men også en smuk fortælling om medmenneskelighed og viljen til at skabe lykke for et sårbart menneske.

Skrevet af belgiske Zidrou (Shi, Allan Falk, Borneos lys) og tegnet af spanske Jordi Lafebre der herhjemme har fået stor opmærksomhed og modtaget Ping-prisen for kærlighedshistorien En dag - altid.


Medierne skriver om Lydie:

'Lydie' i 'Anmelderne på P1', med Zenia Stampe, Jakob Stegelmann og Mathias Hammer
Zenia: "Viser hvor meget, i virkeligheden dybe problemstillinger, eksistentielle overvejelser, du kan præsentere i denne genre. Udtrykker virkelig tegneseriens potentiale.”
Jakob: ”Tegningerne i ’Lydie’ er så sindssygt gode, det er en virkelig god tegner og manuskriptet understøtter perfekt."
Hør udsendelsen her (den varer 27 min)

6/6 stjerner
"'Lydie' er et gåsehudsfremkaldende, lille mesterværk, hvor Zidrous fortællerstemme og Jordi Lafebres illustrationer skaber en imponerende dybde i en følelsesladet fortælling."
"Det er en gåsehudsfremkaldende og velkomponeret lille perle."
torndahlbooks_ / Instagram og blog

5/5 stjerner
"Nogle gange får man en ædelsten mellem hænderne som ikke kan andet end at stråle med de mange herligheder den er fuld af."
"'Lydie' er smukt fortalt, en hyldest til de små samfund og ikke mindst en tegneserie jeg kommer til at læse igen og igen."
c.froekjaer / Instagram

"Tegneserien aktiverer hele følelsesspektret fra dyb sorg til overvældende humanistisk-induceret glæde. Virkelig lidt af en præstation!"
Marit Nim / Fantask

"Den kom så fint omkring nogle alvorlige emner og fik vist, hvordan et helt nabolag kunne støtte en ung kvinde i sorgen over at miste et barn".
"Samtidig var historien finurlig og varm".
_hyggelitt / Instagram

5/6 stjerner
"Det er klart et værk, som tåler at blive læst mere end én gang, og det er endnu klarere, at den har noget på hjerte".
"En fortælling ud over det sædvanlige".
"Fem store Umpffhjerter bliver det til".
- Serieland.dk / Berti Stravonsky


Udgivelser fra Forlaget Umpff fås dér, hvor du køber dine litteraturoplevelser. Se punktet forhandlere for liste.